Spændinger i nakken

Få løsnet op for dine nakkespændinger med kranio sakral terapi

Rigtig mange, både børn og voksne, døjer med smerter og spændinger i nakken. De er svære at undgå, da vores dagligdag er fyldt med ting og gøremål, som nemt kommer til at give os en uheldig stilling med hovedet, der vejer en del mere end de fleste er klar over. Derudover er vi tit ikke opmærksomme på, at vi spænder, når vi har travlt og er fokuserede på opgaverne. Andre gange skyldes spændingerne en oplevelse med en akut belastning af kroppen, som har låst de små muskler i nakken – for eksempel et piskesmæld eller en hjernerystelse.

Kranio sakral terapi – forkortet kst – er en anerkendt alternativ behandlingsform, der fungerer ved at jeg meget blidt og nænsomt trykker de steder på kroppen, som er spændte eller værker. Med et tryk på kun ca. 5 gram, hvilket svarer til vægten fra et A4-ark, kan jeg hjælpe din krop med at løsne op for ubehagelige spændinger. Kranio sakral terapi er nemlig en understøttende terapiform, der anvender kroppens egne healende ressourcer.

Grundet de blide og rolige berøringer er behandlingsformen gavnlig for såvel voksne som børn.
Ønsker du at læse mere om, hvad kst er? Så klik her. 

Årsager og symptomer ved nakkespændinger

Spændinger i nakken kan virke altoverskyggende hos den, som har spændingerne. Ofte vil man rent instinktivt spænde mere op i kroppen, hvilket kun gør tilstanden værre. Nakkespændinger kan skyldes mange forskellige ting eksempelvis:

  • Fysiske traumer
  • En forkert arbejdsstilling
  • Dårlig kropsholdning
  • Bekymringer
  • Stress


Grundet nakkespændingernes mangeartet udspring, kan spændingerne også føles forskelligt fra person til person. Eksempelvis kan de manifestere sig som:

  • Lokale smerter, der hvor spændingen sidder
  • Hovedpine
  • Svimmelhed
  • Koncentrationsbesvær.

Hvordan foregår en behandling af spændinger i nakken vha. kranio sakral terapi?

Som autoriseret RAB-behandler kan jeg tilbyde nakkespændingbehandling og hjælpe dit nervesystem med at slappe af igen og genfindebalancen. Min blide og nænsomme tilgang kommer til udtryk i behandlingen, som finder sted i rolige omgivelser i min klinik. Du vil under behandlingen ligge afslappet på en briks, mens jeg laver lette tryk på din nakke.
Du kan her læse mere om min filosofi og tilgang til smertebehandling. 

Antallet af behandlinger afhænger af, hvor dybt din smerter sidder, men du burde allerede efter de første behandlinger opnå en mærkbar effekt på din krop. Ofte vil behandlingerne medføre en forbigående træthedsfølelse eller evt. smerte i kroppen. Dette er dog helt normalt, da det er et naturligt tegn på at kroppen arbejder videre med den healende proces, som behandling initierede.

Jeg står klar til at hjælpe dig af med generne

Min kst-klinik er placeret i Hellerup, tæt på offentlig transport, hvilket gør det nemt og hurtigt for dig at komme dine nakkespændinger til livs.Så har du ubehagelige spændinger i nakken? Eller ønsker du blot at vide mere om kranio sakral terapi som forebyggelses- og behandlingsmetode? Så kontakt mig endelig på tlf. 30 14 33 22 eller på mail mmose@kst-hellerup.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Spændinger i nakken