Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en afbalancerende behandling af krop, psyke og symptomer   

Akupunktur er en  behandlingsform,  hvor der bliver anvendt ultra tynde engangsnåle med  henblik på afbalancere hele kroppen og ikke kun enkelte symptomer.  Akupunktur tager udgangspunkt i netop dine problematikker og behov i forhold til behandlingen. Meget tynde engangsnåle placeres i de akupunkturpunkter, som har relation til dine problematikker. Herigennem stimuleres kroppen til at sætte gang i sin egen helbredelsesproces.  

Hvad er akupunktur godt for?  

Akupunktur handler om at skabe balance i kroppen, uanset om det drejer sig om fysiske smerter, mentale udfordringer i form af stress mm. eller helt andre problematikker.  

Akupunktur kan blandt andet afhjælpe:  

 • Spændingshovedpine og migræne 
 • Stress symptomer (depression, træthed, søvnløshed) 
 • Smerter i muskler og led 
 • Lindre kvalme og andre gener 
 • Søvnproblemer 
 • Mave/tarm system 
 • Hudsygdomme 
 • Gynækologiske udfordringer (menstruationssmerter, overgangsalder) 

Uanset hvilken problemstilling du ønsker, at akupunktur skal afhjælpe, vil behandlingen typisk have en positiv indvirkning på både krop, psyke og dit immunforsvar.  

Hvordan virker akupunktur? 

Akupunkturbehandling baserer sig på en holistisk (helheds) opfattelse. Ved hjælp af nåle i kroppens meridianer (energibaner) afbalanceres energien, og blokeringer fjernes. Du vil derfor ofte opleve, at din generelle helbredstilstand forbedres ved behandlingen og ikke blot afhjælper de symptomer, som var årsag til, at du søgte behandling.  

Hvis der opstår en ubalance eller en blokering af Qi (livsenergien), kan dette føre til smerter eller sygdom,  hvilket som helst sted i kroppen eller i psyken. Qi løber kontinuerligt igennem  meridianbanerne i hele kroppen, og Qi kan afbalanceres i de mange akupunkturpunkter placeret rundt om på hele kroppen. Akupunktur hjælper kroppen med at få harmonien tilbage.  

Hvorfor virker akupunktur?  

Akupunktur virker, fordi behandlingsformen sætter gang i kroppens egen helbredelsesproces og skaber balance i kroppen. 

Hvor hurtigt virker akupunktur?  

Det er individuelt, hvor hurtigt akupunktur virker, men det vil typisk kræve flere behandlinger.  

Virker akupunktur?  

Ja! Jeg har selv fået akupunktur, som har virket og jeg har behandlet mange klienter, som har oplevet at akupunktur har afhjulpet deres problematikker.  

Læs mere om akupunktur her. 

Teorien bag akupunktur  

Akupunktur er en afbalancerende behandling af krop, psyke og symptomer. Teorien bygger på, at der skal skabes balance mellem yin og yang, så livsenergien (Qi) kan flyde frit gennem hele kroppen i meridianbanerne. Yin og yang er to modsat rettede kræfter, som samtidig er en del af hinanden. De kan ikke eksistere enkeltvis, og de er en del af universet og alt liv. Når der er harmoni i kroppen, er der balance mellem yin og yang. I kinesisk medicin er krop og psyke en helhed, som altid hænger sammen og påvirker hinanden.  

Akupunkturens historie 

Akupunktur er en del af den traditionelle, kinesiske medicin (TCM), som er en flere tusind år gammel lægevidenskab. Der er i Kina fundet tegn på, at man kendte akupunkturpunkterne 2000 år før vor tidsregning og akupunkturen har gennem mange tusinde år påvist flotte resultater ved en lang række sygdomme. Det er først i 1979 at akupunktur officielt anerkendes af WHO som en helbredelsesmetode i forbindelse med forskellige sygdomme. Siden da er patienter blevet behandlet og overbevist om akupunkturens virkning på mange forskellige sygdomme.  

Ifølge WHO er akupunktur velegnet til: 

 • Luftveje: astma, hoste, bronkitis, hæshed, allergi, bihulebetændelse 
 • Huden: allergi, kløe, uren hud, psoriasis, eksem, tendens til blå mærker 
 • Mund: tandpine, betændelse, tandkødsblødning, mundtørhed 
 • Mave/tarm: forstoppelse, diarré, oppustethed, appetitløshed, kvalme, luft i maven, tyktarmsbetændelse, mavesår, mavekatar 
 • Urinveje: blærebetændelse, hyppig vandladning, inkontinens, smerter, vandladningsbesvær 
 • Hormonelt: menstruationsproblemer, barnløshed, udflåd, nedsunken livmoder 
 • Muskler/knogler: ryg/lændesmerter, nakkespændinger, iskias, frossen skulder, tennisalbue, musearm, ledsmerter,  
 • Kredsløb: ødemer, kolde hænder/fødder, uro, svimmelhed, for højt blodtryk. 
 • Neurologi: hovedpine, migræne, lammelser  
 • Afhængighed: cigaretter, alkohol, narkotika, medicin, mad 
 • Alment psykisk: træthed, , depression, svedeture, nervøsitet, søvnproblemer, rastløshed, irritabilitet, stress, uoplagthed, angst, hjertebanken 

Konkakt mig og hør mere 

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad er akupunktur og om det er en behandlingsform for dig, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg tager gerne en snak om, hvordan mine behandlinger kan hjælpe dig. 

Find mine kontaktoplysninger her. 

Hvad er akupuktur?